15 tipů na originální vánoční dárky

Před Vánoci není času nazbyt. Všichni tak nějak pospícháme. Ať už v samotné práci nebo osobním životě. Závěr roku prostě bývá pro většinu z nás hektický a klidu nepřidá ani hledání originálních dárků pod stromeček.

Proto jsme si pro vás letos připravili trochu s předstihem článek s tipy, kde ty nejlepší vánoční dárky letos ulovit. Oslovili jsme naše oblíbené tvůrce a také jsme pro vás v některých případech domluvili malé slevy. Takže si dejte nohy nahoru, k tomu nějaký lahodný horký nápoj a můžete začít vybírat:

1. Dřevěné brože pod značkou – Malebnô

Kluci z Malebnô pochází z krásného a malebného kraje Liptov z pod Západních Tater. SmrkJejich vztah k přírodě je v jejich tvorbě znát hned na první pohled. Pro výrobu svých broží využívají například buk, jasan, mahagon nebo americký dub. Všechny výrobky balí do krásných dřevěných krabiček a jejich doplňky se hodí pro běžné i sváteční nošení. Napadlo vás, komu by se mohly líbit?

Malebnô momentálně chystá svoje webové stránky, ale mezitím si už můžete vybrat na jejich profilu v nabídce Fler.cz:

Web: fler.cz/shop/malebno



2. Stylová svítidla – Severské světlø

Hledáte něco originálního pro milovníky interiérového designu? Vybavujete zrovna svůj domov?  Pro příznivce skandinávského stylu a dánského designu vám můžeme doporučit rodinný e-shop se stylovými svítidly. Krása střídá nádheru, my bychom si vybrali hned několik svítidel.

Široká nabídka vnitřních i venkovních svítidel zaručí, že si vyberete taky.

Web: severske-svetlo.cz
Instagram: @severske_svetlo



3. Dárek ze dřeva na míru – Maddera Design

Sympatická dvojice Petra a Sady vyrábí produkty ze dřeva na míru svých zákazníku. Tento srdečný přístup a samotná láska ke dřevu a jeho zpracováním přináší své ovoce. Pokud vymýšlíte dárek pro někoho, kdo tráví spoustu času v kuchyni – určitě neprohloupíte. Personalizovaná kuchyňská prkénka, snídaňové podnosy, podšálky a další originální výrobky spojí osobitost s praktičností.

Web: madderadesign.cz
Instagram: @madderadesign



4. Věnujte dobrý skutek – Ponožky od babičky

Co by to bylo za Vánoce bez ponožek pod stromečkem. Tento projekt nás oslovil, protože spojuje tradici s příběhem. Ponožky plete více než 200 babiček z celé České republiky. Každá má svůj styl, každý pár je unikátní.

V tomto krásném projektu se sbírá a recykluje stará a nepotřebná vlna. Ta se posílá babičkám – pletařkám, které z ní upletou originální teplé ponožky, a i díky honoráři si tak trochu přilepší. Tak který pár ponožek si vyberete vy?

Věnujte ponožky jako dárek a zároveň udělejte dobrý skutek.

Web: elpida.cz



5. Kouzelný ubrousek – Božan balič potravinářský

Ekologická náhrada potravinářské fólie a igelitového sáčku. Boží voskovaný ubrousek. Obal na potraviny se včelím voskem.

Do voskovaných ubrousků můžete zabalit pečivo a nechat jej na kuchyňské lince. Zabalíte do nich také sýry, nakrojené ovoce a zeleninu či uzeniny a uchováte je v lednici. Do voskovaného ubrousku lze zabalit svačinu do práce či do školy, boží buchtu od mámy, talíř s nedojedenou večeří anebo překrýt s ním mísu s kynoucím těstem na vánočku.

Božan je vhodný do každé rodiny. Stop jednorázových věcí a více smysluplných!

Web: bozanbalic.cz
Instagram: @bozan_balic



6. Minimalistické šperky – OVÁ 

Už dlouho obdivujeme minimalistickou tvorbu značky OVÁ. Jednoduché geometrické tvary promítnuté do šperků. Čisté a jednoduché zpracování a design, který zůstane nadčasový. Výrobu realizují ve spolupráci s dílnou, která dává pracovní příležitost handicapovaným lidem.

Web: ovasperky.cz
Instagram: @ovasperky



7. Láska prochází žaludkem – Kuchařka Cat & Cook

Foodbloggerka Ivča vydala letos na podzim už svoji druhou kuchařku. Kniha tentokrát obsahuje 70 receptů na které si s její pomocí hravě troufnete! Najdete tam tradiční české, ale i zahraniční recepty, ke kterým se budete rádi vracet.

Ivča sekla se svojí původní prací nadobro už nějaký ten pátek zpátky a vrhla se do vaření naplno. Díky svému úsilí její koníček přerostl v práci na plný úvazek, a kromě napsaných dvou kuchařek a jejího aktivního blogu, ji můžete občas vidět i ve Snídani s Novou.

Web: catandcook.cz
Instagram: @catandcook.cz



8. Ručně vyráběné doplňky z betonu – Der Beton

Zuzka vyrábí krásné doplňky z betonu už od roku 2017. Věnuje se sama interiérovému designu už dlouho a všechny její výrobky vznikly z autorských návrhů. Všechny produkty jsou až z devíti komponentního betonu, jehož receptura prošla několikaletým vývojem. Na stránkách naleznete originální minimalistické odkládací podložky, stojánky a svícny. Jako milovníkům minimalismu se nám osobně nejvíce líbí svícny v kombinaci surového betonu a čistého skla.

Web: derbeton.cz
Instagram: @derbeton.cz



9. Kvalitní svetr s autorskými motivy – Svetr s jelenem

Kvalitní svetr do nadcházející zimy se bude hodit každému. Kvalitní výrobek z malé české pletárny jsme si oblíbili hlavně kvůli hravým vzorům. Svetry s autorskými motivy jsou většinou ze směsi oblíbené bavlny a akrylu, jsou příjemné na dotyk a drží tvar. Chystáte se na hory, kde bude větší zima? V nabídce najdete i teplejší variantu ze žádaného merina.

Web: svetrsjelenem.cz`
Instagram: @svetrsjelenem1



10. Kokosové skořápky z Vietnamu – Kokonat

Minimalistický design a tropická atmosféra v souladu s myšlenkou ochrany životního prostředí. Kokonat přináší ručně vyráběné výrobky z kokosových skořápek z Vietnamu. Misky, příbory, hůlky, brčka a svíčky jsou vyrobeny s ohledem na životní prostředí. Svoji koupí podpoříte místní obyvatele a přispějete také k udržitelnosti naší planety.

Výjimečné produkty, které budou přinášet radost, požitek a inspiraci do každodenního života. To všechno s ohledem na životní prostředí kolem nás. Už máme úplně chuť na nějakou pořádnou snídaňovou kaši v této nádherné misce.

Web: kokonat.cz
Instagram: @kokonat.cz



11. Minimalistické mapy – JSPS 

Sentimentální vztah k nějakému městu v dojme každého. Chcete někoho potěšit vzpomínkou? Chystáte se příští rok někoho vzít na eurovíkend? Naznačte to plakátem.

Černobílé mapy českých a zahraničních měst. Neokoukaný doplněk do bytu se svým příběhem bude obdivovat každá návštěva. Dárek dostatečně velký na to, aby zaujal v hromadě dárků pod stromečkem.

V kompletní nabídce naleznete už 50 map českých měst a 46 světových.

→ Vánoční akce: poštovné zdarma při nákupu plakátů nad 1000 Kč.

Web: JSPS.cz
Instagram: @jsps.cz



12. Buď rebel – Rebelbean

Vychutnejte si Vánoce s vůní pražené kávy. V degustačním balení vždy najdeš výběr 3 káv z aktuální produkce po 100g balíčcích.  Ideální, pokud chcete vyzkoušet a porovnat co mají právě na skladě, nebo pokud už víte, komu udělat radost stylovým dárkem. V nabídce najdete také užitečné příslušenství pro milovníky kávy a nadšence.

Pokud budete v Brně a budete mít chvíli posedět, určitě můžete také navštívit Rebelbean kavárnu na ulici Přízova 5.

Web: rebelbean.cz
Instagram: @rebelbeancz



13. Připravte pány na plesovou sezónu – Wemay 

Tento tip se bude hodit nejen pro štědrovečerní večeři, ale i pro jakoukoliv sváteční příležitost, která vás ještě třeba o svátcích může potkat. Omrkněte nabídku například dárkových sad. V balíčku najdete vždy kravatu, kapesníček, manžetové knoflíčky a kravatovou sponu za příjemnou cenu. Hezký a nadčasový dárek pro všechny moderní muže. A ani ženy nebudou zahálet, protože v nabídce čeká spousta doplňků i pro ně.

Web: wemay.cz



14. Přírodní kosmetika pro dámy – Skin Garden

Přírodní kosmetiku ocení hlavně dámy. Hledáte vhodný dárek pro svoji partnerku? Skin Garden se věnuje nekonvenčním kosmetickým značkám, které vaši drahou polovičku potěší svojí kvalitou a přírodním složením. Před chystané vánoční balíčky vám usnadní námahu s výběrem a k tomu navíc s námi dostanete i slevu na váš nákup.

Web: skingarden.cz
Instagram: @skingarden.cz



15. Adventní kalendář pro chlupaté kamarády – Akinu

A v neposlední řadě nemůžeme zapomenout ani na naše čtyřnohé kamarády. AKINU je česká rodinná firma, která na trhu působí již od roku 1993. Na začátku byla velká láska ke zvířatům a touha rozumět jejich potřebám. V názvu společnosti se odráží příběh skutečného pejska, který s touto rodinou byl krásných 12 let a naučil je, že kvalitní péče o něj se vrátí v jeho pevném zdraví a vitalitě.

Nás ve vánoční nabídce zaujal hlavně adventní kalendář pro pejsky. No a advent už je přece za rohem 🙂

Web: akinu.cz
Instagram: @akinu_cz



Dejte nám vědět, jak se vám vánoční tipy líbily a budeme určitě rádi, pokud se o ně podělíte sdílením se svými kamarády na sociálních sítích.

Krásný čas adventní a klidné svátky Vám přeje team JSPS.


  • Váš košík zeje prázdnotou.