JSPS inspirace – Jak na vlastní posterwall?

Máme pro vás menší interiérovou inspiraci a zároveň nápad na originální dárek pod stromeček. Přiblížíme vám současný interiérový trend, který na internetu najdete například pod hashtagy #posterwall nebo #wallartdecor. Jedná se o sérii obrázků, většinou plakátů, na zeď. Nápad spočívá v tom, že prázdnou stěnu zaplníte různě velkými rámy s plakáty, tato kombinace plakátů a kompozice rámů vám elegantně zútulní obytný prostor. V tomto fotočlánku vám shrneme pár základních rad a tipů. Sami jsme si wallart doma vyzkoušeli a letos bude další wallart putovat jako dárek pod stromečk. Třeba inspirujeme i vás 🙂

1. Začněte s výběrem vhodné kompozice obrázků pro vaši stěnu

Fantazii se meze nekladou, spoustu připravených kompozicí najdete na internetu, ze kterých můžete na začátku vycházet pro váš prostor. Stačí si vybrat a poznamenat si velikosti rámů, které budete shánět. Dostupnost velikostí rámů ve vašem oblíbeném eshopu vás může donutit trochu změnit kompozici rámů, ale výběr správných rámů je základ.

 

Tip: Pokud si svojí vybranou kompozicí nebudete stále jistí, doporučujeme si jednotlivé formáty rámů vystříhat z papíru a vyzkoušet vylepit na vaši zeď. Lépe tak uvidíte, jak daná kombinace velikostí rámů bude funkgovat přímo pro váš interiér.

 

2. Vyberte vhodné rámy pro vaše plakáty

U tohoto bodu máte hned několik možností, záleží co se vám líbí více, my například dáváme přednost typově stejným rámům, jen v různých velikostech. Celý dojem z wallartu je pak více kompaktní a různorodost raději využijeme v motivech jednotlivých plakátů. Pokud budete wallart věnovat někomu jako dárek, pak jednoduchost a tím univerzálnost řešení je určitě benefit. Pokud se ale chcete pustit  do kombinací různých barev rámu, proč ne, i to se dá krásně nakombinovat, pokud si na to troufáte.

3. Vyberte správné plakáty

Vhodné plakáty můžete hledat buďto podle barevného palety vašeho stávajícího obytného prostoru, případně volit témata dle vašich zájmů, koníčků nebo můžete využít i vlastních fotografií či ilustrací. Nejpůsobivější bude, pokud do vaše výběru zapojíte svůj důvtip a vyjádříte svoji osobnost. Můžete zároveň zkombinovat fotografii, grafiku i text a zároveň se pořád držet zamýšleného tématu.
Tip: Pokud budete chtít věnovat wallart někomu jako dárek a bojíte se, že se netrefíte do vkusu darovaného, nezapomeňte, že plakáty se přece dají vyměnit. Základ je tedy věnovat hezké rámy 🙂

Výběr našich JSPS minimalistických plakátů najdete ZDE
JSPS Minimalistické plakáty měst najdete TADY

  • Váš košík zeje prázdnotou.